El nou traçat de la rotonda de les Ovelletes millora la capacitat, la seguretat i la fluïdesa del trànsit

El nou traçat de la rotonda de les Ovelletes millora la capacitat, la seguretat i la fluïdesa del trànsit

  • La remodelació suposa un important avenç en un dels principals accessos a la ciutat, on conflueixen tres vies amb molt de trànsit: la carretera de Sant Boi (BV-2002), la carretera de Torrelles (BV-2005) i el vial que connecta amb l’autovia A-2  

Aquesta setmana ha començat a funcionar el nou traçat de la rotonda de les Ovelletes, que millora la capacitat, la seguretat i la fluïdesa del trànsit que hi circula. D’aquesta fase, un dels canvis més rellevants és el carril directe des del ramal de l’A-2 en direcció a Sant Vicenç dels Horts. Això permet esponjar el trànsit perquè molts cotxes que venen de l’A-2 no han de passar per la rotonda i poden desviar-se directament cap a Sant Vicenç dels Horts, en direcció als barris de Vila Vella i de Can Ros El Serral. Un altre de les principals novetats és el segon carril d’entrada a la rotonda pels vehicles que venen des de Torrelles de Llobregat per la carretera BV-2005.

La intervenció ha suposat un important avenç en un dels principals accessos a la ciutat, on conflueixen tres vies amb molt de trànsit: la carretera de Sant Boi (BV-2002), la carretera de Torrelles (BV-2005) i el vial que connecta amb l’autovia A-2. 

Fase següent

Des d’aquesta setmana s’inicia la següent fase d’unes obres que es preveuen enllestir el proper mes de juny, ambla remodelació total de la rotonda i l’adequació de tots els carrils. Al llarg d’aquests mesos es finalitzarà el futur pas inferior de vianants que comunicarà el nucli de Sant Vicenç dels Horts amb el Parc fluvial, i s’executarà la passera de vianants i ciclistes, que travessarà la riera de Torrelles i connectarà amb la vorera en sentit Santa Coloma de Cervelló.

El regidor de Mobilitat, Isidre Bautista, ha celebrat la nova distribució de la rotonda de les Ovelletes i del seu entorn: “Amb aquesta actuació facilitem la mobilitat diària de milers de persones que circulen per aquesta àrea i que ara tindran un trànsit de vehicles molt més fluid”. Bautista ha tornat a agrair l’ajuda del veïnat “per la paciència demostrada durant aquest procés, ja que s’ha aconseguit una millora significativa”. L’alcalde, Miguel Comino, i el regidor van visitar a principis de mes, dins el cicle “A peu de barri”, les obres de la rotonda de les Ovelletes i el veïnat del barri més afectat per les mateixes, Can Sàbat.

Gran coordinació entre tres administracions

Les obres d’ampliació i millora de la rotonda de les Ovelletes es van iniciar al juny i tenen una durada prevista d’11 mesos. L’actuació, promoguda per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Diputació, té un pressupost de 2,7 milions d’euros, i ha estat feta en coordinació amb l’Ajuntament, la Diputació i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

En primer terme, s’executen les obres de la rotonda, que depenen de la Diputació, i que té un pressupost de 2.743.801,36 euros, IVA inclòs. L’Ajuntament aportat una part del cost de l’obra: 365.323,69 euros. El Ministeri ampliarà, de dos a quatre carrils, el vial que connecta la glorieta amb l’autovia A2.

Posted in Territori i mobilitat