El Consell d’Infants pregunta al veïnat sobre els patinets elèctrics i els lavabos públics per conèixer les necessitats reals

  • Els nens i nenes han elaborat dues enquestes, que es poden respondre per internet fins el 21 d’abril, i que també van fer a peu de carrer

El Consell d’Infants Municipal ha iniciat aquest curs el projecte “Estimem Sant Vicenç”, que inclou dos projectes de sensibilització i visibilització, en els quals treballaran el que resta de curs. Per construir i desenvolupar aquests projectes partint de les necessitats reals de la ciutadania, el Consell d’Infants ha elaborat dues enquestes, que es poden respondre fins el 21 d’abril, sobre:

Les enquestes es poden contestar en pocs minuts. Una d’elles demanen l’opinió del veïnat sobre els patinets elèctrics, la seva experiència amb aquests vehicles i el grau de coneixement de la normativa. L’altre qüestionari, el dels lavabos públics, pregunta sobre la necessitat o no de disposar-ne a Sant Vicenç dels Horts.

Enquestes al carrer

Els nens i nenes del Consell d’Infants van fer aquestes enquestes a peu de carrer el 27 de febrer. Les conselleres i consellers, a mode d’element identificatiu, van dur les armilles de Sant Vicenç en Xarxa, per donar visibilitat a aquesta activitat voluntària. Van donar-hi suport el voluntariat de Sant Vicenç en Xarxa i el servei d’Agents Cíviques. Alhora, la presència a l’espai públic dels consellers i conselleres va servir per explicar i donar a conèixer el Consell d’infants i la seva feina.

La regidora d’Educació, Patrícia Higueras, ha valorat “la gran implicació i participació de les persones representants del Consell d’Infants, que estan estudiant dos temes per aprendre, però també per ajudar al veïnat”. La regidora d’Educació ha explicat que el mal ús dels patinets elèctrics “sovint genera queixes entre la ciutadania perquè es veuen com un perill, més encara quan hi ha persones que han patit un accident o han estat a punt de patir-lo”. D’alta banda, Higueras veu com el Consell d’Infants “fa d’altaveu d’una necessitat quan mira per les persones que requereixen especialment anar al lavabo quan surten de casa”. 

La regidora d’Educació ha assegurat que l’Ajuntament escoltarà amb atenció les respostes i procurarà posar-hi solució als problemes. En aquest sentit, ha assenyalat que, quan es detecten incidències amb patinets elèctrics en zones concretes de la ciutat, la Policia Local intensifica la vigilància en aquests llocs. Patrícia Higueras també ha recordat que el 6 de març l’Ajuntament va instal·lar un dispositiu de control de vehicles de mobilitat personal (VMP) a la cruïlla del carrer de Barcelona amb carrer del Pas del Llop, per detectar possibles infraccions, i que la policia de Sant Vicenç dels Horts participa habitualment en les campanyes que coordina el Servei Català de Trànsit sobre alcohol, drogues, ciclistes i VMP.

Què és i què fa el Consell d’Infants

El Consell d’Infants és un òrgan participatiu de Sant Vicenç dels Horts que permet que els infants puguin col·laborar activament en la construcció, el desenvolupament i la millora del poble. Infants representants de totes les escoles es reuneixen mensualment, reflexionen, debaten i actuen per treballar en el Sant Vicenç que els agradaria construir.

Posted in Joventut i infància