L’Ajuntament obrirà una franja de protecció contra els incendis forestals al voltant de la Font del Llargarut

El 2 d’abril començaran les tasques per crear una franja de 25 metres d’amplada al perímetre del barri de la Font del Llargarut, que protegeixi contra els incendis forestals, agreujats pels efectes de la sequera prolongada que també pateix la vegetació. La finalitat és millorar la seguretat del veïnat davant el risc d’incendi, i així també poder planificar una correcta gestió operativa per part dels cossos d’emergència vers un incendi forestal a la zona.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts realitza els treballs de manera subsidiària, atès que l’obligació és dels beneficiaris de la franja, els veïns de la urbanització. El Departament de Protecció Civil Municipal va explicar a l’Associació veïnal de la Font del Llargarut en què consistia l’actuació, que s’ha arribat a aquest moment on prèviament durant tot un any s’han recollit les autoritzacions de tots els propietaris de les parcel·les afectades i s’ha obtingut el finançament per executar-la.

Es preveu que els treballs s’iniciïn a l’abril. A més, s’instal·laran cartells informatius en la urbanització per avisar al veïnat d’aquesta actuació, que podria provocar de manera puntual alguna afectació a la mobilitat habitual.

Després d’una primera actuació a la Contraselva, les franges de protecció s’estendran a més espais d’aquesta urbanització, dins el Programa Metropolità d’Actuacions de Gestió Forestal (PMAF) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La resta de nuclis aïllats, com la Cremada, Sant Roc i el nucli urbà principal s’aniran programant en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i amb l’AMB amb la major brevetat possible.

Posted in Medi ambient